2011 m. vasario 8 d., antradienis

Sienų dekoravimas


 

Turbūt didžiausią įtaką kambario vaizdui daro sienos. Jos užimą didžiausią regimąjį plotą bendrame interjero vaizde. Juk perdažius sienas, kambarys tarsi iš naujo atgimsta ir įgauna visiškai kitą nuotaiką. Tačiau ką daryti, jei gyvenate nuomojamame bute ir investuoti ne į savo butą nesinori. Arba nuosavame bute esama sienų būklė dar yra gera,nesenai darytas remontas, tačiau trūksta lėšų vėl iš naujo perdažyti, nes spalva jau spėjusi atsibosti ir norisi kažko naujo ir gaivaus.
Tačiau neverta nusiminti ir laukti kol baigsis finansinė krizė, nes yra daugybė nebrangių būdų dekoruoti sienas ir jas "prikelti naujam gyvenimui".








1. Sienų lipdukai
Tai nėra ypatingai pigus variantas, nes lipdukas iš specializuotos parduotuvės pareikalaus nemažai išlaidų. TAČIAU! Pasidaryti lipduką galima ir pačiam. Dailės prekių parduotuvėje, o ir tuose pačiuose "Senukuose" galima rasti lipnios plėvelės. Ji būna įvairių spalvų ir išmatavimų. Tada telieka susigalvotą (ar iš interneto nusižiūrėtą) ornamentą ar paveikslėlį persikelti ant jos, išsikirpti ir klijuoti ant sienos.








2.Piešiniai
Tai ne tie piešiniai, kurie yra rėmeliuose, ne tie, kuriuos gali pakabinti ir nukabinti. Kalbu apie piešinius ant sienų. Jei turite menininko gyslelę( arba nebūtinai-juk kopijavimas irgi yra menas), griebkite į rankas markerį ar teptuką ir drąsiai pieškite ant sienų. Jei piešite dažais- galima piešti guašu, aliejiniais, akriliniais dažais, netgi akvarele. Piešinys gali būti mažas, kaip akcentas, arba netgi užimti visą sienos plotą. Tam prireiks kantrybės, tačiau rezultatas bus nepakartojamas( garantuoju!).












3. Štampavimas, trafaretai
Dabar madingi vintažiniai tapetai su dideliais ornamentais. Tą patį efektą galima pasiekti dažant sienas trafaretų pagalba. Jums net nereikės perdažyti visos sienos. Tiesiog išsikirpkite trafaretą ir pirmyn. Informaciją, kaip dekoruoti trafareto pagalba, rasite čia.















4. Klijavimas ant sienų- koliažai
Štai čia jūsų fantazija gali reikštis laisvai. Klijuoti galima bet ką! Popierių, kartoną, žurnalų ar laikraščių iškarpas, medienos ar medžiagos gabaliukus, sudžiovintas gėles, viską, kas tik šaus jums į galvą.
















5. Rėmeliai
Tai populiariausias sienų dekoravimo būdas. Juk tereikia į sieną įkalti vinį. Tačiau čia susiduriame su problema- šiais laikais rėmeliai kainuoja nemažai. Tačiau tikrai įmanoma "užtaikyti" ant akcijų parduotuvėse, taip pat patartina pasivaikščioti po sendaikčių parduotuves. Jei turite daug rėmelių, bet jie nedera tarpusavyje, tereikia juos visus nudažyti viena spalva. Rėminkite tai, kas miela širdžiai- nuotraukas, atvirutes, paveikslėlius ar net popierėlius turinčius sentimentalią vertę.














6. Nuotraukos
Jei esate vienas iš tų žmonių, kurie kaupia nuotraukas albumuose, turi jų milijoną, tai šis sienų dekoravimo būdas kaip tik jums. Ištraukite nuotraukas iš stalčių į dienos šviesą. Tegu jas mato visi!











7. Lėkštės
Galbūt lėkščių kabinimas ant sienų asocijuojasi su senove, su kolekcionavimu, tačiau šią antikvarinę tradiciją perkėlus į šiuolaikišką interjerą, galima pasiekti labai modernų rezultatą.









8.Veidrodžiai
Tinkamai parinktas veidrodis interjere suteiks ne tik erdvės įspūdį, bet ir nuteiks žaismingai. Vėlgi- nepatingėkite paklaidžioti po sendaikčių parduotuves. Nusipirkę seną veidrodį galite jį atnaujinti perdažydami jo rėmą. Sakoma, kad sudaužyti veidrodį- nelaimės ženklas. Tačiau jeigu jau taip atsitiko- pasinaudokite tuo. Veidrodžio šukes galima komponuot ir klijuoti ant sienų mozaikos principu.












9.Lentynos
Net ir neinvestuojant daug pinigų į lentynas, galima pasiekti neblogų rezultatų. Panaudokite tai ką turite- dėžes, įvairias atliekas, lentas iš medžio drožlių plokštės. O kaip iš paprastos knygos padaryti lentyną? Labai paprasta!Įsigykite kampinį tvirtinimo elementą ir prie jo pritvirtinkite knygą. O kitą jo pusę prisukite prie sienos. Taip gausite knygos kabančios ore efektą.

















10. Daiktai
Puoškite sienas tuo, ką turite: aksesuarais, rūbais, papuošalais. Tiesiog pritvirtinkite kabliukus, ir ekspoziciją galėsite keisti kada tik panorėję.










Rašė : Jūratė.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...