2010 m. rugsėjo 29 d., trečiadienis

Spalvos interjere


Spalvų pasirinki mas
Kaip išsirinkti teisingas spalvas? Kaip surasti spalvas derančias tarpusavyje? Kaip išsiaiškinti, kurios spalvos labiausiai tinka miegamajam ar virtuvei? Renkat spalvas viskas gali būti labai painu ir neaišku, kaip ir pirma karta grojant pianinu, kiekvienas garsas ir kiekviena spalva atskirai yra graži, o surasti tinkamą derinį nežinant pagrindinių taisyklių ir dėsnių yra gana sunku.Šios spalvos dažniausiai pasižymi labai stipriu poveikiu viena kitai. Tarkim jei mėlyni taškeliai yra geltoname fone tai jie atrodo šiltesnio atspalvio nei yra ištiktųjų, o mėlyname fone esantys geltoni taškeliai atrodys šaltesni.








Įvairios spalvos žmones veikia skirtingai todėl ir skirtingi jų deriniai yra tinkami skirtingoms patalpoms ir interjerams. Poilsio patalpose reikėtų vengti didelių ryškių spalvų plotų, nes jos yra labai aktyvios ir gali dirginti, o ne atpalaiduoti. Tačiau nedideli ryškių spalvų aksesuarai pagyvina erdvę, o juos nesunku keisti ir kurti skirtingą erdvės nuotaiką. Daugelis spalvotyros teorijų gyvenamosioms patalpoms rekomenduoja švelnius pastelinius atspalvius arba sodrius prislopintu s žalios gelsvos ir pilkos spalvų atspalvius.
Miegamuosiuose siekiant jaukumo įspūdžio siūlyčiau naudoti šiltus atspalvius(rudus ,oranžinius ar rausvus). Taip pat galima naudoti ir raudoną spalvą norint suteikti erdvei daugiau aistringumo. Moksleivio ar studento miegamajame
galima naudoti mėlyną ir žalią spalvą, kurios neblaško dėmesio, o padeda lengviau sukoncentruoti dėmesį, susikaupti, ramina. Šios rekomendacijos yra labai apibendrintos ir teorinės, nes miegamasis yra išskirtinai asmeninė erdvė, todėl labais svarbu atsižvelgti į kiekvieno asmeninius pomėgius, amžių ir interesus. Pvz.: Ikimokyklinio amžiaus vaikui kambarys turėtu būti žaismingų , švelnių arba ryškesnių skaidrių spalvų. Moksleivio kambariui tinka ramesnių neaut ralių spalvų kambarys su lengvai keičiamais ryškiais akcentais, nes tokio amžiaus žmogus dažniausiai ieško savęs ir greitai keičiasi, todėl aplinka turėtu turėti galimybe lengvai ir greitai keistis kartu su juo , kad galima būtų išreikšti skirtingas nuotaikas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...