2010 m. spalio 24 d., sekmadienis

Žinau ką mėgstu. Laiko suformuoti stiliai. Art Nouveau.




Art nouveau ( pranc. "naujasis menas") tai stilius suvienijęs meno ir architektūros sritis ir atjungęs jas į vientisą visumą .


Šis stilius atsirado devynioliktojo amžiaus sritis ir gyvavo iki pirmojo pasaulinio karo pradžios. Teigiama, kad jis kilo iš "arts and krafts" judėjimo, kurio pagrindinė idėja buvo - sujungti grožį, funkcionalumą ir tradicinius amatus. Tai pat stiliaus suformavima įtakojo ir naujos metalo konstrukcijų technologijos bei Charles Darwin, bei kitų mokslininkų atradimai, kurių dėka gamtinės formos tapo modernumo simboliu ir buvo perkeltos į architektūrą bei dizainą. Šis stilius paplito po visą Europą ir JAV kiekvienoje šalyje įgaudamas tik tai šaliai būdingų bruožų bei gaudamas naujus pavadinimus, todėl šis stilius dar vadinamas modernizmo, style liberty, secesija, stile nouille (italijoje "makaroninis stilius")


Pagrindiniai Art nouveau stiliausis bruožai : architektūrą tampa nebe suvaržyta istorinių stilių, interjerus formuojamos asimetriskos perviliejancios erdvės. išpopuliarėjo lenktos plastišios banguotos linijos ir formos, geometriniai ir augaliniai motyvai, metalo konstrukcijos, spalvoto stiklo vitražai, didžiuliai stiklinių stogų plotai.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...