2010 m. spalio 20 d., trečiadienis

Ekologiški tapetai


Šiomis dienomis sparčiai išpopuliarėjusios ekologiškos gyvensenos mada palietė visas šiuolaikinio žmogaus gyvenimo sritis. Taigi eko banga neaplenkė ir interjero ir tai atsispindi interjero tendencijose. Vis dažniau tarp įvairių interjero apdailos prekių galima aptikti pažymėtų eko ženklu.
Statomi alternatyvūs ekologiški molio ar šiaudų namai, taip pat namai patys gaminantys energijos atsargas, ją taupantys. Statant tokius namus dažniausiai siekiama, kad namas būtų visapusiškai ekologiškas ( t.y. Kad visos naudojamos medžiagos būtų perdirbimo ir gautos aplinkai nekenksmingu būdu). Tokių eko namų gyventojai gyvena remdamiesi eco idėjomis ir kurią žaliąsias bendruomenes, bet net ir tie, kurie nesiryžta tokiems kardinaliem gyvenimo pokyčiams ir vis dar vakarais šiltai įsitaisę rymo prie televizorių ar kompiuterių ekranų, net ir tie kurie kas dieną važinėja degalus kylančiomis mašinomis, net ir tie siekia kurti savo aplinką kuo mažiau kenksmingą pasauliui ir kuo sveikesnę pačiam. Savaime suprantama, kad negalima to teigti apie absoliučiai visų, bet sparčiai besiplečiantis ekologiškų prekių asortimentas sako, kad susidomėjimas ekologiška gyvensena auga.

Šį kartą mane labai sudomino jau ir taip beprotiškai gausų sienų apmušalų asortimentą papildę ekologiški tapetai ( juos galima pamatyti čia ir čia ). Ekologiški tapetai išsiskiria tuo, kad pagaminti naudojant perdirbtas medžio atliekas ir rašalą sukurtą vandens pagrindu, taip pat juos gaminant nenaudojami acetoniniai tirpikliai, net jų įpakavimas yra ekologiškas, pagamintas iš kukurūžų ir jį galima kompostuoti.




















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...